Ahtiainen torjui MäJän nurin

Maalinteon sietämätön vaikeus kaatoi Mäntyharjun Jäntevän jälleen kerran, kun joukkueen kausi jatkui jalkapallon Kaakkois-Suomen piirin kutosdivisioonan pohjoislohkossa. Vieraaksi saapunut TsV nöyryytti oranssipaitoja selvin 0-5 (0-2) -numeroin iskien jokaisen täysosumansa MäJän puolustusalueen boksin sisältä.

Jäntevän maalilla vielä muutamia vuosia sitten torjunut Juha Ahtiainen piti taipalsaarelaisten maalin puhtaana kotijoukkueen muutamista hyvistä tekopaikoista huolimatta. Ensimmäisen nelivitosen jälkeen kahden osuman takaa-ajomatkalle jäänyt MäJä taisteli toisella jaksolla ehkä hieman riskillä hakien kiriä, jonka myötä numerot repsahtivat lopulta varsin rumiksi. Vaikka taipalsaarelaiset voittonsa ansaitsivatkin, ei Jäntevä viimeistelyä lukuunottamatta ollut vieraitaan selkeästi huonompi.

Kutosdivisoonan tasolle erittäin kovaksi lohkoksi osoittautuneen itälohkon kausi on ollut mäntyharjulaisille tervanjuontia läpi kesän. Maalinteon sietämätön vaikeus on aiheuttanut raitapaidoille jo kuusi tappiota kahdeksassa pelissä. Karua kieltä maalihanojen tukkoudesta kertoo puhtaasti myös tilastot, sillä neljässä edellisessä kamppailussa MäJä on onnistunut venyttämään vastustajan reppua ainoastaan yhden kerran.

Tiistaina tappiosta huolimatta kotijoukkueen leiristä löytyi myös ilonaiheita. Debyytin miesten sarjoissa tehneen nuoren Valtteri Pulkan pallonkäsittelytaito ja ensimmäinen kosketus pelivälineeseen sekä Eetu Skipparin toiminta hyökkäyspäässä olivat tiistai-illan positiivisia asioita. Myös Jäntevän ilme ja asenne on vaikeina aikoina edelleen vähintäänkin hyvää.

Mäntyharjulaislaumalla on seuraavaksi edessä pieni tauko, jonka aikana joukkueella on toivottavasti voittojen tielle johtavia harjoituksia. MäJän sesonki jatkuu heinäkuun 25. päivä Harapaisten kentällä Lappeenrannassa MoNsan vieraana.

Kuva: MäJälle tuttu maalivahti Juha Ahtiainen (oik.) näki Mäntyharjussa keltaista. Se huvitti Jäntevän Jari Tikkasta (kesk.). (Jari Sarja)