NiceFutis avasi kautensa

Mäntyharjun hyväkuntoisella nurmella pelattiin tasainen ottelu NiceFutiksen ja Heinolan naisten välillä. Ottelua saapui seuraamaan kentälle varsin runsaslukuinen yleisö. Molemmilla joukkueilla oli runsaasti vaihtopelaajia, joten luvassa oli tiukka kamppailu.

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen, jossa NiceFutiksen maalitolpat pelastivat takaiskuilta kaksi kertaa. NiceFutis meni johtoon ottelun yhdeksännellä minuutilla. Hyökkäys rakentui hienosti puolustuksen kautta. Syötöt menivät pelaajalta toiselle varsin mallikkaasti ja Aino-Kaisa Taipale laukoi vastustamattomasti lukemiksi 1–0.

NiceFutis lisäsi johtoaan Taipaleen maalattua uudelleen ottelun 16 minuutilla. Kun vielä Maija Kuhanen onnistui maalinteossa 19 minuutilla vaikutti siltä, että ottelu on ratkennut. Heinolalaiset kuitenkin kavensivat 26 minuutilla tilanteeksi 3-1.

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika oli sekin varsin tasainen ja tälläkin puoliajalla heinolalaiset onnistuivat saamaan pallon maalikehikkoon – ylärimaan. Heinolalaiset eivät lannistuneet vaan yrittivät kavennusmaalia sinnikkäästi ja ottelun 51 minuutilla peli oli 3-2 ja 57 minuutilla jo 3-3.

Loppulukemat 4–3 laukoi ennakkoluulottomasti Roosa Turkki, joka onnistui pienestä kulmasta huolimatta laukaisemaan pallon maaliin. Ottelu ei kuitenkaan ollut ratkennut vaan lopussa tarvittiin vielä NiceFutikselta uhrautuvaa puolustuspelaamista.

Vinkit omatoimiseen harjoitteluun

Valtioneuvoston 16.3.2020 antamien linjausten mukaisesti 12.3.2020 alkanut kilpailu- ja harjoitustoiminnan keskeytys jatkuu ainakin 13.5. asti. Keskeytys koskee poikkeuksetta MäJän kaikkia joukkueita.

Omatoiminen harjoittelu  on nyt ajankohtaista. Harjoitteiden toteuttamiseen ei tarvita kenttäolosuhteita vaan ne voi toteuttaa vaikka omalla takapihalla.
 

Harjoitukset ja tapahtumat keskeytetty

Valtioneuvoston 16.3.2020 antamien linjausten mukaisesti 12.3.2020 alkanut kilpailu- ja harjoitustoiminnan keskeytys jatkuu ainakin 13.5. asti. Keskeytys koskee poikkeuksetta MäJän kaikkia joukkueita.

Omatoiminen harjoittelu  on nyt ajankohtaista. Harjoitteiden toteuttamiseen ei tarvita kenttäolosuhteita vaan ne voi toteuttaa vaikka omalla takapihalla.
 

NiceFutis voitti kaikki pelinsä

Nicefutis pelasi loppukesästä kolme ottelua ja voitti ne kaikki maalierolla 14-0. Tosin on huomattava, että kaikki pelit olivat kotipelejä. Katsojia ja kannustajiakin oli eksynyt kentän laidalle ihan kyltin kera.

Kyltti, jossa lukee HYVÄ MÄJÄ sekä joukkueen pelaajien nimiä kuten Nuppi, Päkä, Leena, Eija jne.

Tiistaina 6.8 Heinolan naiset joutuivat lähtemään kotimatkalle 1-0 tappion kera. Ottelun ainoan maalin laukoi Linda Tillanen heti ottelun ensimmäisellä minuutilla.

Lauantaina 10.8. Nicet jyräsivät FC Pakarat lukemin 9-0 ja Aino-Kaisa Taipale teki peräti viisi maalia. FC Pakarat ei jäänyt tappiota murjottamaan vaan lähti kentältä suoraan saunailtaa viettämään ja päivitti sosiaaliseen mediaan kuvavirta tageilla #fcpakarat #kouvolanparhaatpakarat #mökkiviikonloppujatkukoon.

Kolmas ottelu pelattiin tiistaina 20.8. Vastustajaksi saapui 15 innokasta naispelaajaa Mikkelistä. Tämä ottelun NiceFutis voitti 4-0 ja tällä kertaa maaleja mätti eniten Roosa Turkki.

Myötätuuli Mäntyfutiksen mestari

Järjestyksessä toinen Mäntyfutisturnaus pelattiin Mäntyharjussa 20.7. Joukkueita ilmoittautui mukaan yhteensä 7, jotka jaettiin kahteen lohkoon.

FC Simo voitti A-lohkon

Viime vuoden mestari FC Simo aloitti pelinsä vakuuttavasti. Joukkue voitti lohkonsa häviämättä otteluakaan. Tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että FC Simo uusisi mestaruutensa. Myötätuuli sen sijaan varmisti jatkopaikkansa vasta viimeisessä pelissä pelaamalla 0-0 tuloksen Partsimaan Iskua vastaan.

KP-19 voitti B-lohkon

KP-19 voitti B-lohkon, vaikka ensimmäisen pelin alkaessa sillä ei ollut tarpeeksi pelaajia joukkuekuvaa varten. Ilmeisesti välillä Kuopio-Mäntyharju on tänä kesänä poikkeuksellisen paljon tietöitä. KP-19 esiintyi sen verran vakuuttavasti, että jatkopelejä ajatellen se oli selkeä suosikki, varsinkin sen jälkeen, kun kylän kovin kanuuna (116 km/h) saapui siltatyömaan viivästyttämänä paikalle.

FC Hacala sija 7

FC Hakala hävisi kaikki pelinsä ja sijoitus seitsemäs eli turnauksen viimeinen. Joukkue esitti hyviä otteita varsinkin FC Simoa vastaan (tappio 1-2), mutta Myötätuuli riepotteli joukkuetta peräti 1-8. Joukkueen ehdoton hahmo oli Grand Old Man Mika Hokkanen, joka kesken turnauksen lähti viettämään 60v juhliaan. Mikan tilannenopeus ja -kovuus pysyvät vuodesta toiseen yhtä kovina.

Partsimaan Isku sija 6

Partsimaan Isku puulaakipeleissä mukana jo vuodesta 1967, esitteli puolen tusinaa tulevaisuuden lupauksia. Joukkue oli onnistunut värväyksissään hyvin ja varsinkin maalivahti Mikael Salmi oli hyvä löytö.

Mäntyharjun Raittiusseura sija 5

Mäntyharjun Raittiusseura voitti viimeisen ottelunsa viime vuoden turnauksessa ja samoin kävi tänä vuonna. Partsimaan Isku kaatui rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Joukkueen hahmo oli turnauksen maalikuningas Santtu Lustig. Santtu teki kolmessa pelissä yhteensä 6 maalia.

FC Simo sija 4

FC Simo aloitti turnauksen vakuuttavasti, mutta loppu kohden meno hyytyi. Yksi syy hiipumiseen saattoi olla kapea roosteri eli vaihtopenkillä ei ollut tungosta. Joukkueessa oli kaksi kovaa maalintekijää eli Tomi Konga (4 maalia) ja Niklas Tillanen (4 maalia).  Rankkareilla tappio Real Mäntyharjulle taisi olla kova pala, koska pronssiottelussa joukkue hävisi KP-19:lle peräti 2-6.

KP-19 sija 3

KP-19 otti pronssia voittamalla FC-Simon pronssiottelussa 2-6. Joukkueen kohtaloksi koitui välieräpeli Myötätuulta vastaan. Myötätuuli meni jo pelin 9 minuutilla johtoon ja lopussa se vielä tyylitteli lukemiksi 0-2. Joukkueen maalipyssyt Mika Laiho (3 maalia), Pele Volanen (4 maalia) ja Verneri Lopperi (3 maalia) eivät saaneet murrettua Myötätuulen kovaa puolustusta.

Real Mäntyharju sija 2

Kovassa turnauksessa hopeaa tyydyttää taatusti joukkuetta, jolta ennen turnausta ei odotettu ihmeitä. Joukkueen maalintekotaitoa kuvaa se, että välillä maalivahdin piti käydä tekemässä maali. Toisaalta se kuvaa maalivahti Aleksi Saarisen erinomaisuutta. Lisäksi joukkue venyi silloin, kun sitä tarvittiin. Viime vuoden mestari FC Simon kaataminen välierässä oli kova paukku.

Myötätuuli sija 1

Joukkueesta kohistiin etukäteen, koska tiesihän se monen kovan pelaajan paluuta Mäntyharjun nurmelle. Eniten yleisö odotti Antti Häkkästä.

Myötätuuli pelasi vahvan turnauksen. Varsinkin joukkueen puolustus oli kova. Silloin, kun tarvittiin nollapeli niin joukkue pelasi nollapelin. Viimeisenä lukkona oli maalivahti Matti Ollikainen, jonka pomppu ja vastaantulot ovat edelleen huippuluokkaa.

MP:n valmennusryhmä pitää harjoitusleiripäivän

Tistaina 7.8. klo 11-15 MP:n valmennusryhmä ja kolme edustuksen pelaajaa, mukana myös mäntyharjulainen Niila Forsell, tulee pitämään yhden päivän junnutreenit kaikille Jäntevän sekä kaikille muillekin futisjunnuille (kesäasukkaat, muut paikkakuntalaiset) 7-15 vuotiaat, tytöt ja pojat.

Pelaajat paikalle kello 10.45 (mukaan oma pallo, tarpeeksi juomista ja pientä purtavaa). Tuolloin ei iltaharkkoja.

Valmentajista paikalla ovat Matti Kuitunen (Uefa Pro), joka on vieraillut mm. Vakkilan futisleirillä ja MP:n e-junioreiden vastuuvalmentaja Mika Pasanen.

MP:n pelaajista paikalla ovat Niila Forsell, Vincent Bica ja Lucas dos Santos. Kuvassa Niila Forsell Mikkeli -turnauksessa 2010.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun MP saapuu Mäntyharjun vieraaksi. Edellinen vierailu tapahtui Mäntyharjun 400 v juhlallisuuden merkeissä. Silloin paikalla olivat mm. Jussi Jääskeläinen, Ilkka Mäkelä ja Juuso Kangaskorpi. Silloin oli kaikenlaista tapahtumaa kuten esim. Jussi maalissa ja junnut laukoivat.