MäntyFutis 2019

Viime vuoden turnauksen voittaja FC Simo (8 joukkuetta).

 

TAVOITTEENA 3-H KERHOMAISTA MEININKIÄ:

“Hikisen Hauskaa Harrastusta”

12 ensin ilmoittautunutta joukkuetta otetaan mukaan tähän Mäntyharjun kesän suurimpaan futistapahtumaan.

Ilmoittautumiset: markoo.hokkanen@gmail.com: joukkueen nimi, yhteyshenkilö, sposti

Ennakkokiinnostus tapahtumaan ollut jo niin suurta, että puolet turnauspaikoista jo varattu, mutta mukaan mahtuu vielä!

Jos  naisjoukkueita ilmoittautuu enemmän kuin yksi, naisille oma sarja. 

Turnaus järjestetään yhteistyössä MAHL (Mikkelin alueen harrasteliiga:http://www.mahl.fi/) ja Mäntyharjun kunnan kanssa.

Joukkuemaksu: 80 e

Edellisvuodesta poiketen rajoitus Palloliiton sarjoissa pelaaville lisenssipelaajille muuttuu: vain Nelonen ja sitä alle  ja heistä samaan aikaan vain yksi pelaaja kentällä.

  • – – – – – – – –

Ilmoittautumisen varmistaneet 10.6  mennessä:

Partsimaan Isku

Mäntyharjun Raittiusseura

Myötätuuli

Hacala Team

Real Mäntyharju

FC Simo


Perinnelohkoon hakusessa joukkueita, vielä ilman varmistusta: Kinnin Kuhat,  Halmeniemen Kisa?…Kurkipotku?..Kesäasukastiimit?

  • – – – – –

SÄÄNNÖT

Palloliiton sarjoissa pelaavien rajoitus: Nelosen ja sitä alle pelaavien osalta yksi pelaaja kentällä samaan aikaan. Pelaajamäärä per joukkue ei ole rajattu.

Pelaaja saa edustaa turnauksessa ainoastaan yhtä joukkuetta. Jokaisen joukkueen tulee pelata yhtenäisissä peliasuissa. Joukkueen tulee toimittaa järjestäjällä 10.7. mennessä pelaajalista turnausjoukkueessa pelaavista pelaajista.

Turnauksessa pelaavien pelaajien ikäraja on 18 vuotta. Alle 18 vuotiailta vaaditaan vanhempien kirjallinen/sposti suostumus.

Järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistuvia pelaajia, jokainen pelaaja vastaa omasta vakuutusturvastaan.

Yleisen turvallisuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi pelaajien tulee olla turnausotteluissa rehdissä ja urheilullisessa kunnossa. Alkoholijuomien nauttiminen yleisötilaisuudessa on kielletty ja mikäli sellaistaan havaitaan, siihen puututaan. Tupakointi on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla.

Mikäli kaksi joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaistaan joukkueiden keskinäinen paremmuus seuraavassa järjestyksessä: keskinäinen ottelu, maaliero(alkulohko), tehdyt maalit(alkulohko), arpa.

Jatkopeleissä ja sijoituspeleissä tasatuloksessa paremmuus ratkaistaan rangaistuspotkuilla. Kumpikin joukkue suoritta kolme rangaistuspotkua ja mikäli tilanne on edelleenkin tasan, jatketaan niin pitkään yksi pari kerrallaan niin pitkään, kunnes ratkaisu on löytynyt.

– – – –

PAIKKAKUNNAN PARASTA FUTISTA JO VUODESTA 1967

Paikallisten futisharrastajien perinteinen mestaruus ratkaistiin ensimmäisen kerran 1967. Pelattiin puulaakia. Parhaimmillaan, ison kentän 11 v 11 joukkueita oli 70-luvulla 14.  Jossain vaiheessa pelattiin kahta lohkoa: kyläjoukkueet ja yritykset. Hallitseva joukkue tuolloin oli Toivola. Kokonaisuutena kesän sarjan pyörittäminen tuohon aikaan vaati kunnan silloisen liikuntasihteerin, Kari Pylkkäsen taholta, jonkin verran venymistä: otteluohjelmat, pelikentät kylillä, tuomarit peleihin. Matematiikkaan erikoistuneet voivat laskea että noihin aikoihin kesäfutista Mäntyharjussa pelasi reippaasti yli 200 harrastajaa. Kesäasukkaat, joista suurin osa entisiä mäntyharjulaisia, olivat vahvasti mukana.

Sarjan perinteikkäin joukkue on ollut Partsimaan Isku. Mukana kaikissa turnauksissa.

1990-luvulla siirryttiin 7 v 7 puolikkaan kentän pelisysteemiin. Sekin keräsi parhaimmillaan 12 joukkuetta.

Perinnettä ylläpitämään Jäntevä järjesti viime vuonna yhdessä Mäntyharjun kunnan sekä MAHL:in kanssa MäntyFutis-turnauksen. Yksipäiväisen, kahdeksan joukkueen turnauksen vei nimiinsä nuorisotiimi FC Simo.

 

 

 

Mäntyharjun Jäntevän jalkapalloaiheiset websivut