Janne Lamberg MäJään – ”Vahvuutena pelisilmä ja nopeus”

Mäntyharjun Jäntevän miesten kausi Kaakkois-Suomen piirin kutosessa potkaistaan käyntiin sunnuntaina. Oranssipaitojen avauspeli on ohjelmassa Lappeenrannassa paikallisen FC LaPan vieraana.

Joukkueen kevät sujui harjoitusotteluissa nousujohteisesti, kun Kouvolassa MäJä taipui KUMU Edustukselle 1-6 vuoden ensimmäisessä ottelussa. Sen jälkeen mäntyharjulaisnippu kuitenkin löi MäJä JKKI35:n 2-1, jättipaukku puolestaan syntyi vappuna Kalevankankaalla, kun Vitosessa tahkoava OViesti jäi MäJän jalkoihin 3-2.

Valmentaja Jarmo Hämäläisen joukkueessa on edelliskausilta tuttuja pelureita, mutta rosterissa on myös muutamia uusia kasvoja. Yksi heistä on naapurikunnassa asustava Janne Lamberg.

”Mikkelistä olen kotoisin, ja Mikkelissä asun edelleen. Taneli Huttunen sai suostuteltua harrastekuvioista tosipeleihin”, Lamberg kertoo taustoistaan.

AC Milanin ja Roberto Baggion suosikkijoukkueeksi sekä -pelaajaksi kertova Lamberg ei ole ennen jalkapalloa sarjoissa pelannut. Pallopelitaustaa mieheltä silti löytyy.

”Jalkapalloa en ole ennen virallisesti pelannut, mutta salibandyä useamman vuoden Löysätempo II joukkueessa.”

Lambergilta tulee vastaus pelipaikkakysymykseen kuin apteekin hyllyltä. Myös vahvuudet ja heikkoudet tuntuvat olevan ensikertalaisella hyvin tiedossa.

”Omin pelipaikka olisi laituri tai kärki. Vahvuutena voisi olla pelisilmä ja nopeus”, Lamberg kertoo, jatkaa:

”Tilanteisiin tulee välillä mentyä liian varovaisesti, mutta se varmasti paranee kauden mittaan.”

MäJä-leirissä on varsin mainioiden harjoitusotteluiden ja hiostavien treenituntien jälkeen kovat odotukset. Mitä Lamberg odottaa kesältä, ja mikä on hänen lupaus MäJä-faneille?

”Odotan hyviä, tiukkoja pelejä ja paljon maaleja niin joukkueelta kuin itseltäni. Sarjanousu on lupaus”, MäJän uusi tulokas päättää pilke silmäkulmassa.

KUVA: MäJän viime kauden joukkuekuva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *