Mäntyfutis 2023 raportti

Vuoden 2023 Mäntyfutiksessa oli yksi joukkue ylitse muiden. Blues meni omasta lohkostaan jatkoon maalierolla 10-1. Vielä tylympi Blues oli välierässä. Se voitti Panthersin lukemin 8-0. Finaalissa Blues oli suosikki, mutta Wiihdyttäjien Tomi Konga puski joukkueensa johtoon heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Kuvaaja oli vasta saapumassa kentän laidalle, eikä siten ehtinyt ikuistaa hienoa maalia.

Finaali meni lopulta jatkoajalle. Jatkoajan lopussa Blues teki 2-1 voittomaalin rangaistupotkusta. Tunnetta oli finaalissa sen verran, että erotuomari joutui kaksi kertaa näyttämään keltaista korttia.

Takawuosien Lupaukset sijoittui turnauksessa kolmanneksi. TaLu voitti oman lohkonsa maalieron turvin, mutta välierässä Wiihdyttäjät olivat parempia lukemin 0-2. Pronssiottelua ei pelattu ja TaLu:n lohkosijoitus oli parempi kuin neljänneksi jääneen Panthersin.

Uusi joukkue Panthers sijoittui neljänneksi. Joukkue pääsi välieriin oltuaan paras lohkokakkonen. Välierässä Panthersin liike ei enää riittänyt. Blues pääsi helposti maalipaikkoihin, jolloin maalivahdilla ei ollut paljon tehtävissä.

Jäntex oli turnauksen viides. voitettuaan sijoitusottelussa Myötätuulen lukemin 3-1. Jäntex olikin turnauksen yllättäjä, koska ennakkokaavailussa joukkueen odotettiin olevan viimeinen.

Altavastaajat oli turnauksen seitsemäs voitettuaan sijoitusottelussa Partsimaan Iskun. Altavastaajat olikin turnauksen mielenkiintoisin joukkue. Paljon nuoria pelaajia ja pelitaktiikat oli tarkkaan laadittu ennen jokaista peliä. Vielä ei menestystä tullut, mutta joukkueella on hyvä tulevaisuus.

Mäntyharjun Raittiusseura oli yllättäen turnauksen viimeinen. Olihan joukkue sentään viime vuonna kaatanut edellisvuoden mestarin Wiihdyttäjät.

Turnaus jää historiaan siltä osin, että monella joukkueella oli loistava maalivahti. Wiihdyttäjien Johan Pihlajamäki poimi varsin näyttävästi kaikki kaaripallot rangaistusalueeltaan. Myötätuulen Matti Oliikainen laittoi avaukset aina omilleen niin heittäen kuin potkien. Altavastaajien Hamza esitti ilmiömäisiä reaktiotorjuntoja.

Turnauksessa nähtiin myös kansainvälistä meininkiä, kuna mageri oli kentän laidalla puku päällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *