Myötätuuli Mäntyfutiksen mestari

Järjestyksessä toinen Mäntyfutisturnaus pelattiin Mäntyharjussa 20.7. Joukkueita ilmoittautui mukaan yhteensä 7, jotka jaettiin kahteen lohkoon.

FC Simo voitti A-lohkon

Viime vuoden mestari FC Simo aloitti pelinsä vakuuttavasti. Joukkue voitti lohkonsa häviämättä otteluakaan. Tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että FC Simo uusisi mestaruutensa. Myötätuuli sen sijaan varmisti jatkopaikkansa vasta viimeisessä pelissä pelaamalla 0-0 tuloksen Partsimaan Iskua vastaan.

KP-19 voitti B-lohkon

KP-19 voitti B-lohkon, vaikka ensimmäisen pelin alkaessa sillä ei ollut tarpeeksi pelaajia joukkuekuvaa varten. Ilmeisesti välillä Kuopio-Mäntyharju on tänä kesänä poikkeuksellisen paljon tietöitä. KP-19 esiintyi sen verran vakuuttavasti, että jatkopelejä ajatellen se oli selkeä suosikki, varsinkin sen jälkeen, kun kylän kovin kanuuna (116 km/h) saapui siltatyömaan viivästyttämänä paikalle.

FC Hacala sija 7

FC Hakala hävisi kaikki pelinsä ja sijoitus seitsemäs eli turnauksen viimeinen. Joukkue esitti hyviä otteita varsinkin FC Simoa vastaan (tappio 1-2), mutta Myötätuuli riepotteli joukkuetta peräti 1-8. Joukkueen ehdoton hahmo oli Grand Old Man Mika Hokkanen, joka kesken turnauksen lähti viettämään 60v juhliaan. Mikan tilannenopeus ja -kovuus pysyvät vuodesta toiseen yhtä kovina.

Partsimaan Isku sija 6

Partsimaan Isku puulaakipeleissä mukana jo vuodesta 1967, esitteli puolen tusinaa tulevaisuuden lupauksia. Joukkue oli onnistunut värväyksissään hyvin ja varsinkin maalivahti Mikael Salmi oli hyvä löytö.

Mäntyharjun Raittiusseura sija 5

Mäntyharjun Raittiusseura voitti viimeisen ottelunsa viime vuoden turnauksessa ja samoin kävi tänä vuonna. Partsimaan Isku kaatui rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Joukkueen hahmo oli turnauksen maalikuningas Santtu Lustig. Santtu teki kolmessa pelissä yhteensä 6 maalia.

FC Simo sija 4

FC Simo aloitti turnauksen vakuuttavasti, mutta loppu kohden meno hyytyi. Yksi syy hiipumiseen saattoi olla kapea roosteri eli vaihtopenkillä ei ollut tungosta. Joukkueessa oli kaksi kovaa maalintekijää eli Tomi Konga (4 maalia) ja Niklas Tillanen (4 maalia).  Rankkareilla tappio Real Mäntyharjulle taisi olla kova pala, koska pronssiottelussa joukkue hävisi KP-19:lle peräti 2-6.

KP-19 sija 3

KP-19 otti pronssia voittamalla FC-Simon pronssiottelussa 2-6. Joukkueen kohtaloksi koitui välieräpeli Myötätuulta vastaan. Myötätuuli meni jo pelin 9 minuutilla johtoon ja lopussa se vielä tyylitteli lukemiksi 0-2. Joukkueen maalipyssyt Mika Laiho (3 maalia), Pele Volanen (4 maalia) ja Verneri Lopperi (3 maalia) eivät saaneet murrettua Myötätuulen kovaa puolustusta.

Real Mäntyharju sija 2

Kovassa turnauksessa hopeaa tyydyttää taatusti joukkuetta, jolta ennen turnausta ei odotettu ihmeitä. Joukkueen maalintekotaitoa kuvaa se, että välillä maalivahdin piti käydä tekemässä maali. Toisaalta se kuvaa maalivahti Aleksi Saarisen erinomaisuutta. Lisäksi joukkue venyi silloin, kun sitä tarvittiin. Viime vuoden mestari FC Simon kaataminen välierässä oli kova paukku.

Myötätuuli sija 1

Joukkueesta kohistiin etukäteen, koska tiesihän se monen kovan pelaajan paluuta Mäntyharjun nurmelle. Eniten yleisö odotti Antti Häkkästä.

Myötätuuli pelasi vahvan turnauksen. Varsinkin joukkueen puolustus oli kova. Silloin, kun tarvittiin nollapeli niin joukkue pelasi nollapelin. Viimeisenä lukkona oli maalivahti Matti Ollikainen, jonka pomppu ja vastaantulot ovat edelleen huippuluokkaa.