Partsimaan Iskun bussitaktiikka toi mestaruuden

Partsimaan Isku toi puulaakipeleihin uuden taktiikan eli maalin eteen parkkeerattiin bussi. Sikäli kyseinen taktiikka ei ole ihme sillä onhan joukkueessa peräti kaksi bussikuskia, jotka taatusti osaavat laittaa linja-auton parkkiin. Joukkueen taktiikka toimi ja samalla katkesi FC Kurkipotkun valtakausi mäntyharjulaisessa jalkapalloilussa.

Puulaakipelien playoffit alkoivat kello 13 ja tuomarina oli itseoikeutetusti Mikkelin erotuomarikerhon erotuomari Kalevi Murtonen. Sillä varmistettiin puolueettomuus ja tuskin kukaan paikallinen olisi erotuomariksi suostunut. Ensimmäisessä ottelussa runkosarjan ylivoimainen ykkönen FC Kurkipotku kohtasi KP:n. Ottelun alkuhetkillä haiskahti siltä, että ilmassa olisi yllätyksen makua. KP:n riveissä pelasivat junnusarjoissa kautta aikain eniten maaleja Jäntevässä laukonut Janne Parta ja sportti-ihme Eetu Louhivuori .

Yllätyksen haju hälveni nopeasti sillä FC Kurkipotku oli tyly ja joukkue johti puoliajalla peräti 4-0. FC Kurkipotkun manageri Jorma Ikonen näytti KP:n managerille Henri Parralle anteeksipyytävää ilmettä. Ja niinhän sinä kävi, että lopulta FC Kurkipotku otti jalan pois kaasulta ja antoi KP:n päästä lukemiin 4-2. Finaalipaikka oli varma ja joukkueen valmistautuminen oli ensiluokkaista, jopa vanhat mariannepaidat oli poltettu ja tilalla olivat uudet viininpunaiset paidat, joiden rinnuksissa komeili kautta aikain Männyssä nähty komein logo.

Toisessa ottelussa kohtasivat runkosarjan kakkonen ja kolmonen. Tässäkin oli haistettavissa yllätystä sillä Real Mäntyharjun nuori joukkue pääsi haastamaan edellisvuoden kakkosen Partsimaan Iskun.  Lisäksi Real Mäntyharjussa pelasi Eskon maljan voittanut Oskari Pekkola ja Männyssä nopein koskaan nähty pelaaja heti Petri Tantun jälkeen eli Joona Liukkonen.

Ottelu oli pitkään tasainen, mutta sitten Partsimaan Iskun puolustaja Mikko Kontti pääsi laukomaan vastapalloon rangaistusalueen rajalta. Jälkikäteen voidaan kysellä missä oli Real Mäntyharjun hyökkääjä. Kontti laukoi vastapalloon voimalla ja seurauksena päivän komein maali.

Johtoasemassa Partsimaan Isku pelasi fiksusti ja käsikirjoitus oli valmis. Real Mäntyharju yritti tasoitusta riskillä. Joskus riskinotto kannattaa, tällä kertaa ei. Jarkko Leppä tylytti Real Mäntyharjua laukomalla lukemiksi 0-2.

Tässä vaiheessa oli vuorossa jumbofinaali eli taistelu sijoista 5-6. Odotetusti tässä ottelussa koettiin päivän komeimmat tunnepurkaukset. Mäntyharjun raittiusseura nappasi viidennen sijan ja FC Jäntex jäi viimeiseksi.

Sitten oli vuorossa pronssipeli. Siinä kohtasivat Real Mäntyharju ja KP. Tiukka peli päättyi 0-0. Sitten 10 min jatkoajalla tapahtui jotakin käsittämätöntä eli Real Mäntyharju takoi peräti 4 maalia voittaen lopulta 4-0.

Sitten oli vuorossa finaali. Partsimaan isku parkkeerasi bussin maalin eteen ja yksinäisenä kärkenä kaukana muista hääri Jarkko Leppä. Lisäksi Partsimaan etuna oli Mäntyharjun puulaakipalloilun erikoinen sääntö, jonka mukaan kentällä saa olla viiden kenttäpelaajan lisäksi myös kaksi naista. Tästä syntyi erikoinen yhtälö, jossa Partsimaan yksinäistä kärkeä piti yksi FC Kurkipotkun pelaaja ja loput 4 hyökkäsivät. Näitä neljää pelaajaa oli kuitenkin vastassa 6 Partsimaan Iskun pelaajaa.

Sitten tarvittiin vielä se avausmaali. Partsimaa hyökkäsi ja Jarkko Leppä syötti poikittain. Niko Vesalainen ei onnistunut laukomaan ykkösellä palloa vaan pallo jäi kiinni jalkaan. Maalivahti heittäytyi, puolustaja peitti ja sitten viimein tuli se laukaus ja juuri vastakkaiseen suuntaan. Partsimaa johtoon 0-1.

Sitten Partsimaan Isku tarvitsi mestaruuteen sitä kuuluisaa bussia eli puolusta, puolusta ja viimeisenä lukkona hääri Samuli Vesalainen. Lisäksi Partsimaan Isku tiivisti peluutusta eli vanhimpia ja nuorimpia pelaajia ei finaalissa nähty kentällä lainkaan. Ja tietenkin paikalla oli Mäntyharjulaisen jalkapallon grand old man eli Teuvo Mouhu, joka pelasi Partsimaan Iskussa 40 vuotta.

Lopuksi tarvittiin vielä hieman epäonnea. Päivän komeimman laukauksen esitti Niko Mutanen. Saksipotku sivuttain meni vain hiukan ohi maalin. Partsimaa juhli mestaruutta puulaakissa, joka kaipaa uudistumista. Enää on vain viisi joukkuetta mukana (Jäntex kokoaa väkisin lisäporukan) ja pelipäiviä on vain kourallinen.

Mestaruusjoukkueessa pelasivat:
Vesalainen Jouko, Vesalainen Hannu, Vesalainen Niko, Vesalainen Samuli, Vesalainen Johannes, Vesalainen Akseli, Pulkka Rauno, Kontti Mikko, Leppä Jarkko, Leppä Miika, Lahti Aila, Inkinen Eija, Kousa Katja, Mouhu Pertti ja Mauri Taipale.

partsimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *