TenavaTiimi Ristiinassa

Jäntevän nuorin junnuryhmä, TenavaTiimi on koko kesän harjoitellut jalkapallon perusasioita ja joukkueena toimimista. Maanantaina 4.8. Ristiinassa käydyssä lähialuesarjan junnuturnauksessa joukkue pääsi ensi kertaa testaamaan opittuja asioita käytännössä.

F8-sarjan otteluissa maalivahdin lisäksi oli 4 kenttäpelaajaa. Jäntevän joukkue jaettiin kahteen tasavahvaan kentälliseen jotka molemmat pelasivat kummassakin ottelussa yhden jakson.

Ihan helpointa starttia ryhmä ei peliuralleen saanut sillä illan kahdessa ottelussa vastaan asettuivat Mikkelin Palloilijoiden 8-vuotiaiden kaksi erillistä ryhmää. Kun MäJän ringistä löytyy myös useita 6- ja 7-vuotiaita, sekä yksi rohkea tyttö, pelättiin ennakkoveikkailuissa tasoerojen nousevan liian suuriksi.

Pojat ja yksi tyttö, Senni Partonen, eivät ennakkoasetelmia säikähtäneet, vaan pallon kimppuun hyökättiin ennakkoluulottomasti. Jokaiselta pelaajalta tuntui löytyvän, uusia, aiemmin harjoituksissa visusti piilossa pidettyjä ominaisuuksia. Kentän laidalle kerääntyneet kannustusjoukot saivat ihailla upeita syöttöjä, hienoja kuljetuksia ja ennen kaikkea pirteää pelaamista. Myös maalivahtipestin puoliksi jakaneet Kaapo Turkki ja Olavi Karhu hoitivat hommansa mallikkaaksi.

Illan ensimmäisessä ottelussa MP:n punaisia vastaan, pienen alkujännityksen lauettua, MäJä pääsi hyvin peliin mukaan ja maaleja tehtiin vuorotahtiin. Vielä pari minuuttia ennen loppuvihellystä oranssiraidat johtivat 3-2, mutta punaryhmä punnersi väkisin tasoihin. Markus Syrjälahti, Iiro Sappinen ja Kaapo Turkki vastasivat MäJän maaleista.

MP:n siniryhmä oli hieman punaisia teknisempi ryhmä ja avausjakson rynnistyksen jälkeen vastustaja näytti karkaavan murskavoittoon. Taukotilanne 0-4 ei kuitenkaan raitapaitoja lannistanut. Markus Syrjälahti punnersi kaksi todellista tahtomaalia ja loppunumeroiksi tulostaululle jäi siedettävä 2-5 tappio.

Edellä mainittujen nimien lisäksi TenavaTiimissä kirmasivat Erno Hahl, Jooa Maczulskij, Pauli Mäntynen, Antti Uotinen, Valtteri Luiskala, Emil Kähkönen ja Veeti Hämäläinen.

Joukkueen ohjauksesta vastaavat Jalal Alsaifi, Tapio Hämäläinen ja Marko Hokkanen olivat TenavaTiimin esitykseen enemmän kuin tyytyväisiä. Joukkue pelaa vielä syksyn aikana yhden lähialueturnauksen Mikkelissä ja muutaman harjoitusottelun kotikentällä.