Jäntevällä lupauksia antava kevätkausi

Mäntyharjun Jäntevän miesjoukkue porskuttaa Kaakon Kutosen pohjoislohkossa kohti syksyn pelejä sarjan viidennellä sijalla. Kesän vaisusti aloittanut, mutta oteittaan jatkuvasti petrannut mäntyharjulaisnippu on kerännyt kymmenen pistettä kolmen voiton ja yhden tasapelin myötä. Myös tappiosarake näyttää kolmea kevätkauden jälkeen.

Oranssipaitojen pelilliset otteet ovat kohentuneet sitä mukaan, mitä enemmän MäJä on otteluita pelannut. Etenkin edelliset mittelöt VKajon kakkosjoukkuetta sekä Kajastusta vastaan kertoivat tästä faktasta, kun esimerkiksi pallo pysyi tasaiseen tahtiin maassa ja syötöt löysivät toistuvasti omille. Alkukaudella joukkue tuskaili etenkin maalinteon sekä keikkapelien kanssa, mutta Kaipiaisissa isketyt seitsemän häkkiä muuttivat tätä käsitystä positiivisempaan suuntaan.

Jäntevällä on matkaa sarjan kärkijoukkue KPonsiin yhdeksän pistettä. Kaiken kaikkiaan nousu Vitoseen tuntuu utopistiselta, mutta silti mäntyharjulaisten leirissä uskotaan siihen, että syyskaudella myös kärkimiehistöt voivat kaatua.

– Jäntevällä on ollut ylä- ja alamäkiä, kuitenkin viimepelit ovat näyttäneet Mäntyharjun miehitykselle positiivista suuntaa kohti sarjan kärkipaikkaa, Kajastuksen verkkoon uransa ensimmäisen maalin tuikannut Lauri Suokas jutteli.

Kun joukkue on saanut maalinteon viimein uomiinsa ja miehiä myös vieraspeleihin, näyttää tuleva selkeästi valoisammalta. MäJän alakerta on ollut 23 takaiskusta huolimatta hyvällä tasolla maalivahti Aleksi Saarisen johdolla. Keltanokkaveskari on torjunut jo kaksi nollapeliä, ja tästä kiitos kuuluu puolustuslinjastolle. Etenkin laitapakki Joona Liukkonen sekä topparin tontilla luutivat Marko Skippari, Mikko Haverinen ja Santtu Nieminen olivat viimeisissä koitoksissa juuri ennen taukoa rautaisessa vireessä.

Näiden positiivisten asioiden lisäksi myös onnistuminen yläkerrassa on ollut laajaa. Taneli Huttunen on osunut tolppien väliin neljästi, Kaipiaisissa puhtaan hattutempun paukuttanut Iiro Paappanen ja Juha-Pekka Tarvainen kolme kertaa Miska Miettisen ja Jari Tikkasen maalattua kahdesti. Lauri Suokkaan lisäksi myös Mikko Siekkinen sekä Timo Kiilunen ovat heiluttaneet reppua kertaalleen.

Jos MäJä jatkaa siitä, mihin se VKajon kakkosjoukkuetta sekä Kajastusta vastaan jäi, ei syyskaudella mäntyharjulaisilla pitäisi olla suurempia ongelmia.

– Ollaan näytetty, että omalla pelillä ja kunnon kokoonpanolla pystytään voittamaan lohkossa kenet vaan, Taneli Huttunen kertoi painottaen vaihtomiesten tärkeyttä.

Jäntevän kausi Kaakon Kutosessa jatkuu keskiviikkona 22. heinäkuuta JaVon vieraana. MäJällä on varmasti hampaankolossa, sillä kauden avausottelussa pisteet jaettiin 2-2-tuloksella isäntien menettäessä kahden maalin karkumatkan. Seuraavan kerran Mäntyharjussa puolestaan on tarjolla huippufutista heinäkuun viimeinen päivä, kun HiHi saapuu Sippolasta vieraaksi. Tästä on hyvä jatkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *