Tulikuuma Paappanen kurmotti JaVoa

Jukka Hujanen (47) iski Jaalassa kauden avausmaalinsa.

Mäntyharjun Jäntevä jatkoi vahvoja otteitaan keskiviikkona Jaalan Voimaa vastaan vieraskentällä. Kaakon kutosen pohjoislohkon ottelu päättyi oranssimustien ansaittuun 5-2 voittoon. Voitto oli joukkueelle kolmas peräkkäinen, ja viimeisestä kuudesta ottelustakin MäJä on vienyt nimiinsä peräti viisi.

Alkuvihellyksestä asti oli nähtävissä, että Jäntevälle kelpaa ottelusta vain täysi pistepotti. Kaksinkamppailuihin mentiin nälkäisesti, ja sekä pallo että miehet liikkuivat terävästi. Keskikenttä otettiin välittömästi haltuun, mikä näkyi myös laadukkaiden maalipaikkojen määränä. Ensimmäinen maali nähtiinkin vieraiden toimesta jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun Jukka Hujanen jatkoi puolivolleyn hallitusti tolpan juureen.

Avausmaalin jälkeen MäJän ote hieman katosi. Muutamat huolimattomat poikittaissyötöt antoivat JaVolle mahdollisuuden tasoitukseen, mutta maalivahti Mikko Haverinen hoiti tilanteet eleettömällä varmuudella.

Pienen suvantovaiheen jälkeen alkoi todellinen Iiro Paappanen –show. Edellisessä ottelussa puhtaan hattutempun takonut FC Reippaan kasvatti jatkoi siitä mihin Kaipiaisissa jäi. Seuraan vartin aikana JaVon maalivahti sai kaivaa pelivälineen kolmesti maalistaan, kun isokokoinen hyökkääjä taiteili jälleen hattutempun. Puoliajalle lähdettiin Jäntevän 4-1 johdossa, kun kotijoukkuekin onnistui kertaalleen maalinteossa.

Jälkimmäisellä puoliajalla ei nähty aivan vastaavaa maali-iloittelua. MäJä laski hieman pelin tempoa, ja pyrki kierrättämään palloa maltillisesti. JaVo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pallon riistettyään iski aina tilaisuuden tullen vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Maalivahti Haverinen kuitenkin oli mies paikallaan.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina 65. peliminuutille asti. Jäntevä sai vapaapotkun yli 30:stä metristä. Erikoistilannespesialisti Sami Krakau asettui pallon taakse. Kierteinen laukaus upposi vastustamattomasti aivan maalin yläkulmaan, ohi voimattoman JaVo-vahdin. Kauden komein osuma, ja tilanne jo 5-1. Ennen päätösvihellystä kotijoukkue sai vielä hieman palsamia haavoille 5-2 kavennusmaalin muodossa. Kolme pistettä kuitenkin ansaitusti Mäntyharjuun.

Joukkeen sisäisen maalipörssin kärkeen vain kolmen pelatun ottelun jälkeen siirtynyt Iiro Paappanen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen. Henkilökohtaisesta maaliputkesta mies ei kuitenkaan ota kaikkea kunniaa itselleen.

– Kun joukkue pelaa hyvin, niin välillä itsellekin tulee onnistumisia. Täytyy antaa tunnustusta jätkille, tarjoilu on toiminut loistavasti. Mutta tottakai yritän tehdä ensi pelissäkin maaleja, se on tapa jolla autan joukkuetta eniten.

MäJä hakee voittoputkelle jatkoa perjantaina 31.7 kotiottelussa HiHiä vastaan.

Teksti: Jari Tikkanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *