MäJä juhli uskomattomassa trillerissä

Kaipiaisten Kajastus ja Mäntyharjun Jäntevä tarjoilivat noin parillekymmenelle silmäparille huikeaa draamaa jalkapallon Kaakon kutosdivisioonan koitoksessa perjantaina. Viimein kauden ensimmäisen vierasvoittonsa napannut Jäntevä myllytti isännät kumoon kummallisin numeroin 4-7 (1-1).

Paahtavassa 30 asteen helteessä potkittu taisto oli MäJän hallussa läpi illan. Jälleen kerran palloa maltilla maassa pelannut sekä hienosti maalintekopaikkoja rakennellut Jäntevä esitti hyökkäyspäässä hyviä otteita, eikä puolustuskaan ollut varsinaisesti heikkoa neljästä takaiskusta huolimatta.

Kajastuksen jokainen osuma syntyi vastustamattomasti joko riman tai tolpan kautta, eikä vieraiden kassarilla Aleksi Saarisella ollut Kaipiaisissa paras mahdollinen iltapuhde.

Ensimmäiset 65 minuuttia olivat käsittämätöntä draamaa. Aina 3-3-tilanteeseen asti kummatkin joukkueet pääsivät pelaamaan vuorotellen johtoasemassa kivuten ensin maalin tappioasemasta rinnalle ja sitten ohi.

Puhtaan hattutempun iskeneen Iiro Paappasen 3-3-osuman  jälkeen kotijoukkue kuitenkin putosi MäJän vauhdista lopullisesti niin kenttätapahtumia kuin numeroitakin katsomalla. Taneli Huttunen, kippari Jari Tikkanen ja Lauri Suokas iskivät Jäntevän vain seitsemässä minuutissa kolmen maalin karkumatkalle.

Näiden jälkeen Kajastus sai balsamia haavoilleen 4-6-kavennuksella, mutta Jäntevä kaatoi vielä kertaalleen isäntien niskaan kylmää vettä Juha-Pekka Tarvaisen toimesta lopputuloksen ollessa siis 4-7.

– Olimme parempia, ja jaksoimme uskoa omaan tekemiseen vaikeinakin hetkinä. Toisella jaksolla meidän fyysisempi peli alkoi näkyä ja Kajastus tippui vauhdista. Meidän hyökkäys oli poikkeuksellisen tehokasta, laitapakin paikalla taas vuorenvarmoja otteita esittänyt Joona Liukkonen summasi.

Perjantain jälkeen sarja jäi parin viikon tauolle, ja nyt kaikki joukkueet ovat pelanneet kertaalleen vastakkain. Seuraavan kerran 22. heinäkuuta Jaalassa pelaavan MäJän saldo näyttää kymmentä pistettä kolmen voiton sekä yhden tasapelin ansiosta. Kolme tappiota kärsinyt Jäntevä on esittänyt nousujohteisia otteita, sillä neljässä edellisessä kamppailussa se on taipunut häviöön vain kerran.